Arhiva članaka u kategoriji - ‘Aleksandar Andrić ‘Warhawk’’

Kawanishi N1K2-J Shiden-Kai (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

April 8th, 2014

Posledni u razvojnoj liniji Kawanishi lovaca, Shiden-kai (紫電 “Ljubičasta munja”), ili za Saveznike George, predstavljao je dostojnog protivnika savezničkim lovcima tog doba. Dotični avion, 343-B-03, pripadao je čuvenom 343. Kokutai – jedinici sastavljenoj isključivo od asova (slično nemačkoj JV44).

Pročitajte više… »

Hawker Tempest Mk.V (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

August 4th, 2013

Razvijen iz lovca-bombardera Hawker Typhoon, ovaj vrhunski lovac pokazao se odlično i u ulogama presretača i lovca-bombardera. Pored obaranja zloglasnih V-1 bombi nad teritorijom Britanije, pokazao se izuzetno koristan u operacijama na zapadnom frontu od Normanije do kraja rata. U tim borbama učestvovao je i 122. Ving, kojim je na samom kraju rata komandovao Juan Meki (Evan Dall Mackie), jedan od novozelandkih asova sa najviše vazdušnih pobeda.

Pročitajte više… »

Dornier Do335A-1 (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

September 29th, 2012

Jedno od nemačkih remek-dela sa kraja rata, pojavilo se (poput ostalih) prekasno i u premalom broju da bi uticao na njegov ishod. Genijalna stvar kod “Strelice” (nem. Pfeil) je izmeštanje motora sa krila u trup, čime je dobijen avion sa snagom dva motora i vazdušnim otporom jednomotorca! Dodamo li u kombinaciju motore DB603 od po 1700ks, dobićemo najbrži serijski radjeni avion sa klipnim motorom – čitavih 765km/h. Avion sa registracijom RP+UG (WNr.240117) nažalost ne pojavljuje se ni na jednoj poznatoj fotografiji, a ima samo jedan dokumentovan let.

Pročitajte više… »

Fi-156C Storch (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

September 26th, 2012

Fieseler Storch (Roda) jedan je od najpoznatijih STOL, ili aviona sa kratkom poletno-sletnom stazom. Za poletanje Rode bilo je potrebno samo 60m, a za sletanje trećina te staze! Fi-156 sa registracijom 5F+YK (2(H)/14) nalazio se u sastavu Afričkog korpusa tokom 1940/41 godine. Korišćen je za izviđanje, kao i jedno vreme za prevoz Ervina Romela lično.

Pročitajte više… »

Mráz K-65 Čáp (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

September 26th, 2012

K-65 Čáp (Roda) je licencna verzija istoimenog Fi-156 (rađena u tadašnjoj Čehoslovačkoj), koji se proslavio svojim poletno/sletnim karakteristikama i pokretljivošću pri malim brzinama. Predstavljeni primerak ovog aviona sa našim oznakama (registracija YU-COE), nalazi se u Muzeju vazduhoplovstva u Surčinu.

Pročitajte više… »

Messerschmitt Bf-108 (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

September 23rd, 2012

Prethodnik čuvene 109-ke, predstavljao je proboj mladog dizajnera Vilija Meseršmita na tržište. Takodje je bio i odlična prilika za njega da usavrši neke konstruktivne karakteristike, kao što je zadnji trup od segmentnih vertikalnih panela i uvlačeći stajni trap. Tridesetih je bio vrlo popularan medju aeroklubovima mnogih zemalja, uključujući i Kraljevinu Jugoslaviju.

Pročitajte više… »

Fiat CR.42 Falco (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

June 13th, 2012

Čuvena Rozatelijeva kreacija pojavila se prekasno (prvi let je obavljen POSLE znatno modernijeg G.50). Iako je predstavljao jedan od najboljih lovačkih dvokrilaca ikad napravljenih, koncept dvokrilaca je već bio zastareo. Vazdušne pobede postignute u prvoj polovini Drugog svetskog rata, češće su bile rezultat hrabrosti i veštine pilota. Predstavljeni avion pripadao je 161. autonomnoj grupi 162. eskadrile Italijanskog vazduhoplovstva stacioniranoj na aerodromu Maritsa na Rodosu 1941. godine.

Pročitajte više… »

Rogožarski IK-3 (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

May 21st, 2012

Povodom 70. godišnjice početka Aprilskog rata, prošle godine sam uradio par maketa posvećenih našim avijatičarima koji su dali svoj doprinos i živote u odbrani Kraljevine Jugoslavije. Avion na slikama je br.4 (serijal 2153), koji se nalazi na (većini) najpoznatijoj fotki IK-3, slikanoj na Zemunskom aerodromu 1940. godine.

Pročitajte više… »

Dornier Do-17K (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

April 22nd, 2012

Do-17Ka-3 (treća i poslednja serija proizvedena u Kraljevu – prepoznaje se, između ostalog, po dugim gondolama motora i modifikovanom staklu kokpita za mitraljesca). Avion Br.3364 bio je u sastavu 206. eskadrile 3. bombarderskog puka, čija identifikaciona oznaka je bio beli trougao. Na ovom avionu leteo je komandir ove eskadrile, kapetan II klase Mihajlo Đonlić. Njegov avion nosio je beli trougao oivičen belom linijom. Tokom aprilskog rata, avion je zarobljen sa neznatnim oštećenjima na aerodromu u Preljini, i zajedno sa većinom zaplenjenih predat je vazduhoplovstvu novoformrane NDH. Tada je gornja kamuflaža prebojena u zeleno, i dobio je oznaku 0106 kao deo 3. zrakoplovnog jata NDH stacioniranog na aerodromu Borongaj, gde je i uništen 22. februara 1944 u napadu letećih tvrđava.

Pročitajte više… »

Fairey Firefly Mk.I (1/72)

Autor: Aleksandar Andrić

February 9th, 2012

Firefly (Svitac) je dizajniran kao zamena za zastareli Fulmar. Pokretan motorom Rolls-Royce Griffon snage 1730KS, dostizao je maksimalnu brzinu od 509km/h. Pored četiri topa kalibra 20mm ispod krila je nosio i 8 raketa vazduh-zemlja ili 2 bombe od 450kg, ili dva dopunska rezervoara. Postojala je i noćna verzija (NF Mk.I), koja je radar nosila ispod trupa. Firefly lovci-bombarderi upotrebljeni su u nekim od mnogobrojnih napada na Nemački bojni brod Tirpitz, usidren u jednom Norveškom fjordu. Krajem Drugog svetskog rata upotrebljeni su sa velikim uspehom na Pacifičkom ratištu. U posleratnom periodu, uglavnom su korišćeni za obuku i vuču meta.

Pročitajte više… »