Arhiva članaka u kategoriji - ‘Goran Đorđević ‘DjG’’

JG54, FW190 A-4 i Bf109 F-2 (1/72)

Autor: Goran Đorđević

March 6th, 2016

DSC_1688

Veliki broj popularnih “Zvezdinih” maketa, koje su se pojavile zadnjih godina, zaista predstavljaju dobar izbor za maketu onog tipa aviona koji želite da napravite. Pristupačne sa cenom, lake za izradu, a u isto vreme sa respektabilnim nivoom detalja, čine pravo zadovoljstvo za rad. Makete, koje ovom prilikom prikazujem, napravljene su “out of the box”, osim opcija farbanja, koje se ne nalaze u kutijama.

Pročitajte više… »

“Sveti Đorđe” – samogradnja 1/72

Autor: Goran Đorđević

January 1st, 2012

Beogradska firma „Svetozar Vlajković i sinovi“ izradila je, u svojoj radionici na Dorćolu, početkom 1927. godine sportski avion, kome je Vlajković, po svojoj krsnoj slavi, dao ime „Sveti Đorđe“. Činjenicom da predstavlja pravi dragulj u istoriji našeg vazduhoplovstva, kao i svojim izgledom, dimenzijama, te dostupnom dokumentacijom, „Sveti Đorđe“ je bio neodoljiv izazov za ulazak u bitku „do poslednjeg daha“, u svetu maketarstva poznatu po imenu – samogradnja.

Pročitajte više… »

F-35B Lightning II (1/72)

Autor: Goran Đorđević

December 11th, 2011

Maketa iz serije “new tool” maketa proizvođača FUJIMI, pružiće zadovoljstvo kako početnicima tako i onima koji žele da od makete dobiju nešto više ili da urade nešto više. Urađena “out of the box” maketa je odlična replika ovog višenamenskog aviona pete generacije, projekta JSF (Joint Strike Fighter). Uz dodavanje malo detalja maketa već izgleda ozbiljno i predstavlja vernu kopiju tipičnog predstavnika onoga što ćemo gledati na nebu narednih decenija 21. veka.

Pročitajte više… »