Arhiva članaka u kategoriji - ‘BMK akcije’

BMK na Novogodišnjem kupu 2016

Autor: Srđan Radosavljević

December 17th, 2016

bmk-ng-kup-2016-header

 

BMK je bio prisutan i ove godine na NG kupu. Izložili smo postavku “teškaša” – višemotornih (uglavnom četvoromotornih) aviona u razmeri 1/72.

Pročitajte više… »

Izložba “6. april u Fotografiji i Minijaturi”

Autor: Aleksandar Andrić

April 14th, 2016

BMK_vesti_izlozba2016_v04

6. aprila ove godine se navršava 75 godina od napada nacističke Nemačke i njenih saveznica na Kraljevinu Jugoslaviju, pa je u cilju obeležavanja te godišnjice Beogradski maketarski klub sa prijateljima pripremio malu izložbu sa pratećim predavanjem. Izložba je održana od 6. do 9. aprila, u Kulturnom centru Kuća Kralja Petra I.

Pročitajte više… »

Odavanje počasti pilotima palim 1941. godine

Autor: Aleksandar Andrić

April 11th, 2016

BMK_vesti_spomenik_2016_v02

Sedamdeset petu godišnjicu bombardovanja Beograda i početka kratkog Aprilskog rata, ekipa IPMS Srbija u sastavu članova Beogradskog Maketarskog Kluba i Maketarskog Kluba Novi Sad obeležila je postavljanjem venca na spomenik pilotima 6. lovačkog puka, palim u odbrani grada.

Pročitajte više… »

BMK na Go Modellingu 2014

Autor: Milan Vuković

April 1st, 2014

Beogradski maketarski klub se i ove godine predstavio na izložbi GOMO 2014, uzevši aktivno učešće u ovogodišnjem japanskom specijalu izložbe.

Pročitajte više… »

BMK na Modellbrnu 2013

Autor: admin

August 8th, 2013

naslov_brno-13

MODELLBRNO se organizuje po IPMS sistemu i pravilima tako da je ‘takmičanje’ samo jedan od programa u dva dana održavanja sajma, i dešava se drugog dana. Redosledi ‘pobednika’ i ‘poraženih’ kao i ‘medalje’ i ‘diplome’ nisu mnogo bitne pa ih i nema. Zvanično se dodeljuju samo ‘nagrade’ za po nekoliko najboljih maketa u kategoriji.

Pročitajte više… »

BMK na Go Modellingu 2013

Autor: BMK tim

March 24th, 2013

Jedno od svakako najtraktivnijih ‘malih’ evropskih IPMS skupova je Go Modelling koje organizuje austrijska organizacija, i na kome je ove godine BMK imao više nego zapažen nastup. Velika vrednost skupa u Beču je pored fantastične organizacije koju radi IPMS Austria, i izuzetno mesto na kome se sve dešava – sjajan bečki Vojni muzej. Popularni GoMo je prema organizatorima bio bolji i veći nego ranije, a privukao je za svoja dva dana trajanja više od 4300 posetilaca. Učestvovali su klubovi i nacionalne organizacije iz devet zemalja, koji su svi uživali uz tematske i pojedinačne programe, kao i uz neizbežnu bogatu maketarsku berzu.

Pročitajte više… »

Retrospektiva 2012, BMK na 5. Novogodišnjem Kupu

Autor: BMK tim

December 20th, 2012

Na kraju ove vrlo zanimljive, i za BMK radne 2012. godine, naš klub je iskoristio decembarski 5. Novogodišnji Kup da prikaže široj maketarskoj javnosti većinu onoga što smo ove godine uspešno odradili. Na svojevrsnoj mini-izložbi prezentovali smo deo maketa koje su naši članovi napravili tokom ove godine, kao i četiri velike BMK akcije održane u 2012. Rešili smo da se oslonimo na sopstvene snage i raspoloživa sredstva, pa smo obezbedili naše klubske montažne stolove, panoe, osvetljenje kao i multimediju. Dobar rezultat nije izostao jer je naša postavka dobila dosta pohvala i bila lepo primljena.

Pročitajte više… »

BMK izložba na konferenciji OTEH 2012

Autor: BMK tim

September 22nd, 2012

Polovinom juna ove godine na adresu Beogradskog Maketarskog Kluba stigao je poziv za saradnju od strane pukovnika Đorđa Vučetića ispred Vojnotehničkog instituta u kome unazad nekoliko godina organizuje međunarodni naučno-stručni skup OTEH na kome učestvuje između 350-400 naučnih radnika iz sveta i zemlje koji se bave odbrambenim tehnologijama. Ove godine je bio zakazan za 18. i 19. septembar.

Pročitajte više… »

BMK u poseti – IPMS Toronto, Canada

Autor: Milan Vuković

June 15th, 2012

Na osnovu nedavno ostvarenog kontakta sa IPMS Torontom, imao sam čast da prisustvujem njihovom redovnom mesečnom sastanku 4. juna ove godine. Domaćini su bili gospoda William Dingle, predsednik IPMS Toronta, i njegov zamenik Harvey Low, inače u svetu poznati maketari.

Pročitajte više… »

Vek srpskog vojnog vazduhoplovstva u minijaturi

Autor: Srđan Radosavljević

May 22nd, 2012

U ponedeljak, 21. maja održano je svežano otvaranje izložbe “VEK SRPSKOG VOJNOG VAZDUHOPLOVSTVA U MINIJATURI” u Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu. Organizatori izložbe su Komanda ViPVO i Muzej vazduhoplovstva, a Beogradskom maketarskom klubu je poverena tehnička organizacija izložbe.

Pročitajte više… »