Arhiva članaka u kategoriji - ‘Dejan Lukić ‘Lud13’’

Mikoyan-Gurevich Mig-3 (1/32)

Autor: Dejan Lukić

January 25th, 2014

Trumpeterov Mig-3 u razmeri 1:32 je zaista odlična maketa. Uklapanje je odlično tako da skoro nigde nije bilo poterebe za gitom. Malo problema se javilo oko usisnika vazduha na korenima krila ali sam to prebrodio sa malo vise trimovanja delova i dosta probanja.

Pročitajte više… »

North American P-51D (1/32)

Autor: Dejan Lukić

January 12th, 2014

Dragon P-51D me je prilično namučio što zbog lošeg uklapanja nekih delova što zbog mojih grešaka (iskreno više zbog mojih grešaka). Najveći problem na maketi predstavlja prednje vetrobransko staklo za koje mi stvarno nije jasno kako su uspeli da promšse u ovoj meri. Jednostavno neverovatno. Ostalo manje više može da se reši i nije neki veliki problem (gumeni tockovi, izduvnici, spoj trupa i krila, itd.)

Pročitajte više… »

Messerschmitt Bf 109G-6 (1/32)

Autor: Dejan Lukić

January 4th, 2014

O Hasegavinom Messeru u 1:32 ne treba trošiti reči. Maketa je milina za sklapanje tako da je ceo rad na njoj bilo pravo uživanje. Potrebno je vrlo malo gita na nekim spojevima ali u osnovi ovo čudo se samo sklapa.

Pročitajte više… »

F-5N Tiger II (1/48)

Autor: Dejan Lukić

March 28th, 2013

AFV Club F-5 je jedan od najlakših modela za rad sa kojima sam se dosad sreo. Model se bukvalno sklapa sam od sebe tako da ova maketa bez imalo srama može da stane rame uz rame sa Tamiyom ili Hasegawom. Sastavnica je odlična mada ima par sitnih grešaka ali je to zanemarljivo. Uz model su došle oznake za četiri aparata koji su svi iz iste jedinice, VFC-111 Sundowners.

Pročitajte više… »