General Aviation Day 2012 – Paine Field , Everett WA

Autor: Đorđe Nikolić

May 20th, 2012

General Aviation Day organizuje se svake godine zahvaljujući saradnji muzeja, zavoda za restauraciju i privatnih kolekcija baziranih na Paine Field aerodromu u blizini grada Everett u državi Washington. Među izloženim avionima bilo je mnoštvo lovaca iz Drugog Svetskog rata, predratnih transportnih i trenažnih aviona kao i poneki mlaznjak. Tokom trajanja manifestacije, “Flying Heritage” kolekcija, o kojoj ste imali prilike da pročitate u prethodnim izveštajima, bila je otvorena za sve posetioce. Ovoj kolekciji je nedavno dodat i Mitsubishi Zero koji će obaviti prvi let u junu 2012.

Boingova fabrika u kojoj se proizvode modeli 747 i 787 nalazi se na istom aerodromu. Tokom trajanja aeromitnga posetioci su prisustvovali poletanju nove kargo verzije 747-8, naručene od kompanije Cargolux, a u krugu fabrike bilo je oko desetak skoro dovršenih modela 787 koji su čekali na isporuku motora.

U ovom prilogu predstavljamo vam nekoliko zanimljivih slika sa ove manifestacije. U sledećim izveštajima predstavićemo na desetine ekskluzivnih slika lovaca iz Drugog Svetskog rata u letu.