BMK izložba na konferenciji OTEH 2012

Autor: BMK tim

September 22nd, 2012

Polovinom juna ove godine na adresu Beogradskog Maketarskog Kluba stigao je poziv za saradnju od strane pukovnika Đorđa Vučetića ispred Vojnotehničkog instituta u kome unazad nekoliko godina organizuje međunarodni naučno-stručni skup OTEH na kome učestvuje između 350-400 naučnih radnika iz sveta i zemlje koji se bave odbrambenim tehnologijama. Ove godine je bio zakazan za 18. i 19. septembar.

Organizatori su izrazili želju da u vreme održavanja OTEH u prostorijama VTI bude postavljena izložba maketa letelica domaćeg vazduhoplovstva poput prethodne koju je klub organizovao u Muzeju vazduhoplovstva Beograd. Iskoristili smo priliku da gostima iz inostranstva, visokim predstavnicima Ministarstva odbrane, Vojske Srbije kao i pripadnicima Vojnotehničkog instituta, predstavimo istoriju domaćeg vojnog vazduhoplovstva kroz radove članova kluba i na neki način obogatimo program ove naučno-stručne manifestacije. Kroz simboličan broj od 100 odabranih maketa, seriju fotografija i postera još jednom smo obeležili ovogodišnji jubilej.

Zahvaljujemo se direktoru VTI doc dr Zoranu Rajiću i pukovniku Đorđu Vučetiću na ukazanom poverenju i izuzetnoj saradnji.

Izložba će biti proširena za jedan sličan skup koji će se održati 28.09.2012.

Na sledećim fotografijama možete videti naše postavljanje izložbe kao i njen konačni izgled koji je priređen za učesnike konferencija OTEH 2012.

 

Predstavljamo vam i deo fotografija Darimira Bande fotoreportera Medija centra “Odbrana” kome se takođe zahvaljujemo.