The Joy of Modelling 2013, Vancouver USA

Autor: Đorđe Nikolić

March 10th, 2013

Svake godine sezona takmičenja u Pacifičkom regionu Sjedinjenih Američkih Država počinje u Vankuveru u državi Vašington. Takmičenje organizuje lokalni IPMS LT Alexander Pearson Modeleers koji je sve do ove godine koristio  prostorije Pearson Air Museum-a. Nažalost ove godine došlo je do nesporazuma između muzeja i vlasnika zgrade u kojoj se on nalazi tako da je muzej morao da napusti objekat. Svi eksponati su na svu sreću našli dom u hangarima koje su lokalni vlasnici aviona ustupili kako ne bi stajali na otvorenom.

Zbog neizvesnosti da li će takmičenje biti održano ili ne u poslednjem trenutku je obezbeđen prostor u jednoj od bivših armijskih baraka u Ft. Vankuveru. Ova neizvesnost odrazila se i na posećenost takmičenja što u takmičarskom delu što od strane prodavaca maketa. U takmičarskom delu bilo je prijavljeno nešto više od 150 maketa.

Nakon pauze od godinu dana prve dve makete koje sam završio su X-craft midget podmornica Kraljevske mornarice kao i VW Buba. Obe makete su dobile nagrade, odličan početak takmičarske sezone.