BMK na Go Modellingu 2013

Autor: BMK tim

March 24th, 2013

Jedno od svakako najtraktivnijih ‘malih’ evropskih IPMS skupova je Go Modelling koje organizuje austrijska organizacija, i na kome je ove godine BMK imao više nego zapažen nastup. Velika vrednost skupa u Beču je pored fantastične organizacije koju radi IPMS Austria, i izuzetno mesto na kome se sve dešava – sjajan bečki Vojni muzej. Popularni GoMo je prema organizatorima bio bolji i veći nego ranije, a privukao je za svoja dva dana trajanja više od 4300 posetilaca. Učestvovali su klubovi i nacionalne organizacije iz devet zemalja, koji su svi uživali uz tematske i pojedinačne programe, kao i uz neizbežnu bogatu maketarsku berzu.

U predivnom ambijentu bečkog Vojnog muzeja, 9. i 10. marta je u organizaciji IPMS Austrija održan GoMo 2013. Na dva nivoa između stalne postavke Muzeja, postavljeni su različiti sadržaji koji su u vezi sa maketarstvom. Svega je bilo, od izložbenih stolova klubova i organizacija, prodavaca na maketarskoj berzi, preko istorijskih udruženja i austrijske vojske, sadržaja za najmlađe, pa sve do projekcije filmova i klipova vezanih za maketarske teme. Sam koncept GoMo je da je taj događaj namenjen najširoj mogućoj populaciji, jer sem “stručne” maketarske publike, organizatori se trude da i brojni posetioci muzeja budu zadovoljni ovim dodatnim sadržajem stalnoj postavci. Iz tog razloga događaj je raširen na gotovo celu površinu muzeja, tako da je prolazak kroz nepregledne odaje komforan i ne primećuje se prevelika gužva.

Ove godine su kao glavne teme za izložbu bili Balkan Specijal i Mornaričko vazduhoplovstvo. Naš BMK štand je zauzimao mesto u delu predviđenom za balkansku tematiku i svojom kolekcijom od sedamdesetak vazduhoplova sa domaćim oznakama je privukao priličnu pažnju brojnih posetilaca. Po našem tradicionalnom običaju poneli smo čokoladice i bombone za njih, a za posebno druženje na koktelu sa kolegama maketarima smo pripremili malo odličnih srpskih rakija koje su se naravno vrlo brzo potrošile.

 

 

Na kraju, treba istaći da je odlazak na ovo takmičenje naša ekipa iskoristila da obiđe par muzeja koje ćemo posebno predstaviti u narednom periodu.