IPMS Seattle Spring Show 2013, Seattle USA

Autor: Đorđe Nikolić

May 17th, 2013

Svake godine IPMS Sijetl takmičenje održava se po IPMS USA pravilniku, što se ogleda u kategorijama i pravilima suđenja.  Ove godine IPMS Sijetl je imao priliku i da bude i Regionalna Konvencija ili tkz. Recon tako da je bilo takmičara iz celog regiona.

Pored mnogobrojnih izloženih maketa, bilo je prisutno i tridesetak prodavaca maketa i opreme, znači pravi maketarski raj. IPMS Sijetl je tokom trajanja takmičenja organizovao lutriju kao i seminare na kojima su prikazivane razne maketarske tehnike a počasni gost bio je Chris Bucholtz, urednik IPMS magazina.

Na takmičenju ove godine učestovalo je nešto manje takmičara nego prošle godine, procenjujem da je bilo prijavljeno oko 600 maketa.

Predstavljamo vam par slika atmosfere sa takmičenja dok ćemo u nekom od sledećih nastavaka postaviti slike maketa različitih kategorija.

U nastavku izveštaja predstavljamo vam slike maketa aviona i helihoptera. Skrenite paznju na vantastičnu maketu P-51D Mustanga. Imao sam prilike da porazgovaram sa ovim maketarom i saznao sam da je sve osim bloka motora urađeno u samogradnji. Stvarno bez reči.

Treći nastavak izveštaja sa IPMS Sijetl takmičenja sadrži slike oklopnih vozila i tenkova.