BMK na Go Modellingu 2014

Autor: Milan Vuković

April 1st, 2014

Beogradski maketarski klub se i ove godine predstavio na izložbi GOMO 2014, uzevši aktivno učešće u ovogodišnjem japanskom specijalu izložbe.

Predstavili smo 50 maketa japanske tematike koje su, kao i kod ostalih izlagača uglavnom bile iz perioda Drugog svetskog rata. Trudili smo se da pripremimo što je veći broj najznačajnijih modela japanske avijacije, a u neku ruku ekskluzivitet su činila vozila i helikopteri koji se ne vide tako često u japanskom ruhu. U pripremi izložbe mnogi naši članovi su postali „zaraženi“ japancima, tako da će nesumnjivo neki od nas ostati vodama Pacifika i u narednom periodu.

Domaćini su nam ove godine dodelili udarno izložbeno mesto, neposredno preko puta ulaza, pa smo uz naše osvetljenje privukli dosta ljudi uz naš štand. Iteresovali su se za tehnike rada, komentarisali šeme bojenja i raspitivali o klubu uopšte. Posebno smo bili počašćeni posetom g. Džordža Elefteria, vlasnika Arawasi bloga specijalizovanog za japansku tematiku, od koga smo dosta informacija dobili vezanih za japanske šeme bojenja, tipove letelica, kritike na naše radove i slično. Njegovu galeriju možete pogledati na sledecem linku.