B-2 Spirit (1/144)

Autor: Srđan Radosavljević

August 10th, 2011

Jedna od mojih prvih maketa u ovoj razmeri, sa kojom je i počelo interesovanje da u kolekciju dodam još dosta maketa aviona iz milošte zvane “privezak” kategorije! 🙂 Maketa je završena u martu 2007. godine.

Delovi su izliveni u pozitivu, u crnoj plastici. Kao što se može i pretpostaviti, nema previše delova – polutke trupa su date iz dva dela + vrhovi krila, dok ostatak ramova popunjavaju delovi stajnog trapa, kadica pilotske kabine, vrata stajnog trapa i bombaluka, kao i jedan prozirni ram sa staklom kabine.

Uklapanje delova nije zadavalo preterano problema, a potreba za gitovanjem se javila samo oko delova usisnika i oko spoja vrhova krila sa centralnim delom trupa/krila.

Farbanje je bilo jednostavno – siva enamel Humbrol 79 uz par kapi srebrne i bele boje, a zatim po linijama panela neposvetljena siva Humbrol 79. Time je ostvareno nijansiranje panela. Napadne ivice krila su ofarbane u mat crnu boju. Izduvnici su ofarbani kombinacijom raznih “metalajzer” boja, a zagaravljeni su sa pigmentima.